Dinsdag 2 december 2014: Tasting Jenever in het Stadsmuseum Zoetermeer

Jenever... Een drankje voor oude mannen? Een doorzichtige vloeistof met weinig smaak? Of een traditioneel typisch Nederlands product? Maak met ons de reis door de wereld van de jenever en kom alles te weten over deze bijzondere drank.

Jenever hoort bij het Nederlands erfgoed, zoals windmolens en kaas. Nog steeds is het de meest gedronken sterke drank, maar steeds minder mensen kennen de smaak en achtergrond van echte jenever. En dat terwijl de ambachtelijk gemaakte jenevers en koornwijn zich kunnen meten met de beste whiskies.

Tijdens Tasting Jenever maakt u kennis met zes zeer verschillende jenevers van distillateur Rutte. Dit familiebedrijf uit Dordrecht maakt al 8 generaties lang jenevers en likeuren die in binnenen buitenland geroemd worden. U leert meer over het maakproces, over het verschil tussen jonge en oude jenever en over de invloed van kruiden, specerijen en houtlagering. Een bijzondere avond voor liefhebbers en voor
iedereen die wel eens iets nieuws wil proberen.

Tasting Jenever vindt plaats op een bijzondere locatie, de Herenkamer van stadsmuseum 't Oude Huys in Zoetermeer. Dit herenhuis aan de Dorpsstraat opende de deuren in 1872. In datzelfde jaar opende Rutte de distilleerderij aan de Vriesestraat in Dordrecht. Stap mee terug in de tijd en proef het verleden tijdens Tasting Jenever.