Introductie voor beginners

Nieuw in de wereld van de whisky? Benieuwd naar de verschillen tussen blended whisky en malt whisky? Geen idee wat al die verschillende whiskytermen betekenen en hoe u eigenlijk moet proeven? Voorafgaand aan Tasting Whisky vindt er in de VIP Foyer van het Stadstheater een introductie plaats. Hier leert u meer over whisky, het maakproces, de verschillende smaken en hoe te proeven. Zo bent u perfect voorbereid op de tasting in de zaal.

Whisky International

Tijdens Tasting Whisky International kijken we verder dan Schotland, Ierland en de Verenigde Staten, de grote whiskylanden. Maar over de gehele wereld wordt graan omgezet in de gouden godendrank die wij kennen als whisky. We gaan op pad onder leiding van brand ambassadors van nieuwe en wellicht onbekende whisky’s uit allerlei delen van de wereld! Laat u verrassen door nieuwe whisky’s vanuit landen waar u het misschien niet van verwacht. India, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Australie en zelfs Nederland: allemaal maken ze whisky en vaak van verrassende kwaliteit. U zit ontspannen in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer en krijgt een unieke proeverij, waarbij u zes whiskies proeft. Daarna gaat het feest verder en keren we terug naar Schotland, met muziek en natuurlijk nog veel meer whisky. Tijdens de informele proeverij zijn meer dan 100 verschillende whiskies te proeven bij de stands van de whiskykenners. Een unieke middag, die geen enkele whiskyliefhebber mag missen.

Programma

Introductie (12.30 - 13.00 uur)
Een korte uitleg over de geschiedenis, het maakproces en het proeven van whisky.

Whisky International (13.00 - 14.30 uur)
Met de experts op wereldreis. U proeft zes verschillende whisky's met uitleg van over de geschiedenis, het maakproces en de smaken.

Informele proeverij (14.30 - 17.00 uur)
Proef nog meer whiskies bij de stands van bekende whiskymerken als The Glenlivet, Glenfiddich, The Glenrothes, Talisker en vele anderen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de stands met Schotse kleding en whiskyshirts, de heerlijke bonbons voor bij de whisky, de uitgebreide collectie whiskyboeken en de speciale hapjes.